• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • PTT
  • Toiminta
  • Hyötytietoa
  • Tutkittua tietoa
  • Jäsenyritykset
Uutisia pientaloteollisuudesta
16.12.2011

Metsäteollisuus ry:n ja Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n tekemällä sopimuksella puutuotteiden ja puurakentamisen standardisointi ja toimialayhteisövastuu siirtyy RTT:lle. Rakennustuoteteollisuus RTT ry ottaa 1.1.2012 lähtien standardisointitehtävät niin eurooppalaisessa standardisointijärjestössä CENissä kuin myös kansainvälisessä standardisointijärjestössä ISOssa.

Siirron myötä puurakentamiseen liittyvä edunvalvonta hoidetaan samasta paikasta kuin muunkin rakentamisen. Metsäteollisuuden jäsenyritykset Stora Enso, UPM ja Versowood liittyivät myös RTT:n jäseneksi aikaisemmin tänä vuonna, lisäksi Metsäliitto on ollut jäsenenä jo aiemmin.

"Puurakentaminen ja puutuoteteollisuus säilyvät edelleen merkittävänä osana metsäteollisuutta, vaikka käytännön edunvalvonta siirtyykin RTT:lle", sanoo Antro Säilä, Metsäteollisuus ry:n liiketoiminnat ja innovaatiot -sektorin johtaja. "Puurakentamisen lisääntyessä on tärkeää, että puutuoteteollisuus osallistuu rakennusalan edunvalvontaan ja päätöksentekoon muiden materiaalien rinnalla."

”Kilpailukykymme kannalta on erityisen tärkeää, että CE-merkintään johtavat puutuotteiden harmonisoidut tuotestandardit ovat käyttökelpoisia suomalaisille yrityksille. Samalla on varmistettava että CE-merkittyjä tuotteita käytettäessä rakennukset ovat turvallisia ja terveellisiä Suomessa”, toteaa johtaja Antti Koponen Rakennustuoteteollisuus RTT:n rakentamisen määräyksiin liittyviä asioita hoitavalta osastolta.

”Puurakentamisen standardisointiin panostetaan jatkossa nykyistä enemmän hyödyntäen RTT:n vaikutuskanavia ja standardisointiosaamista”, Koponen jatkaa.Kimmo Rautiainen (kimmo.rautiainen a rakennusteollisuus.fi)


Takaisin

Verkkovaraani 2010