• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • PTT
  • Toiminta
  • Hyötytietoa
  • Tutkittua tietoa
  • Jäsenyritykset
Uutisia pientaloteollisuudesta
11.5.2012

1.7.2012 voimaan tulevat uudet energiamääräykset asettavat vaatimuksen rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle. Sitä kuvaa yksi arvo – E-luku.

Energiamääräykset 2012 -kirjassa kerrotaan, miten E-luku lasketaan. Uusien määräysten vaatimukset avataan selkokielelle ja havainnollistetaan esimerkein. E-luvun lisäksi vaatimukset koskevat muun muassa kesäajan ylilämpenemisen estämistä, ilmanpitävyyttä ja lämpöhäviötä.

Kirjassa tarkastellaan, mistä kaikesta rakennuksen energiankulutus muodostuu, ja osoitetaan esimerkein eri tekijöiden merkitys. Esitetyt vaihtoehtoiset suunnitteluratkaisut opastavat energiatehokkaiden pien- ja kerrostalojen suunnitteluun. Lisäksi käydään läpi koulujen ja toimistorakennusten energiatehokkaita suunnitteluratkaisuja.

Kirjassa on tarpeellista tietoa rakennusalan ammattilaisille: arkkitehdeille, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille, valmistajille ja rakentajille. Kirja sopii käsikirjaksi myös omaa taloa rakentaville sekä alan opiskelijoille.

Kirjan kirjoittaja, Sitran Energiaohjelman johtava asiantuntija Jarek Kurnitski on yksi Euroopan tunnetuimpia rakennusten energiatehokkuuden asiantuntijoita. Kansainvälisen lähes nollaenergiarakennusten työryhmän puheenjohtajana hän on vaikuttanut rakennusten energiatehokkuusdirektiivin täytäntöönpanoon monessa jäsenmaassa. Hän on suomalaisten ja virolaisten energiamääräysten yksi keskeinen kirjoittaja.

n. 150 s., isbn 978-952-269-063-0
50 € + alv 9 %, yht. 54,50 €
Hinta RT:n jäsenille ja oppilaitoksille: 45 € + alv 9 %, yht. 49,05 €
Kirjan tilaus

Huom ! Kun tilaat kirjat viimeistään 24.5., saat 10 %:n alennuksen kirjan hinnasta.Kimmo Rautiainen (kimmo.rautiainen a rakennusteollisuus.fi)


Takaisin

Verkkovaraani 2010