• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • PTT
  • Toiminta
  • Hyötytietoa
  • Tutkittua tietoa
  • Jäsenyritykset
Uutisia pientaloteollisuudesta
15.4.2014

talomyyja logo vaaka

Pientaloteollisuus PTT:n myöntämä Talomyyjä-diplomi osoittaa myyjän osaamisen sekä asiakkaalle että alalla työskenteleville. Tutkinnon suorittaneet voivat käyttää nimikettä diplomitalomyyjä sekä PTT Talomyyjä -logoa markkinoinnissaan. Maaliskuun loppuun mennessä Talomyyjä-diplomi oli myönnetty 265 talomyyjälle.

Vuonna 2006 aloitettu talomyyjäkoulutus kuuluu PTT ry:n jäsenyritysten tavoitteeseen tarjota asiakkaille luotettavaa ja vastuullista palvelua. PTT:n koulutuskumppani Amiedun järjestämässä pientalomyyjän koulutusohjelmassa talotoimittajan myyjä suorittaa myynnin ammattitutkinnon ja pientalomyyjän kokeen. Oppisopimuskoulutukseen kuuluu myös aito talomyyntitapahtuma.

Jussi Hovi on toiminut Jukkatalon talomyyjänä reilut kahdeksan vuotta. Talomyyjäkoulutuksen hän hankki muutama vuosi sitten. Osa koulutuksen asioista oli tuttuja, mutta yllättävän paljon oli uuttakin koskien lähinnä rakentamiseen liittyviä sääntöjä ja määräyksiä, jotka eivät myyntitilanteissa olleet nousseet esille.

− Jokaisella on oma persoonallinen tapansa tehdä myyntityötä. Koulutuksessa voi oppia silti myös muiden työskentelytavoista, joita voi soveltaa omaan työhönsä, Jussi Hovi sanoo.

Jukkatalo kouluttaa kaikki talomyyjät alan ammattilaisiksi. Talokaupassa on kyseessä asiakkaalle isosta asiasta ja siksi myyjän on osattava asiansa.

− Olen tyytyväinen koulutuksen antiin. Se pakottaa ajattelemaan työn sisältöä asiakkaan kannalta. Paras palaute asiakkailta on se, kun he suosittelevat myyjää tuttavilleen.

Talomyyjän kokemuksen mukaan räätälöitävä koulutus koostuu lähipäivistä, etä- ja verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta niin, että jokaisen opintokokonaisuus tukee hänen työtään. Koulutusohjelmaan kuuluu muun muassa myyntiosaamista, asiakasprosessin hallintaa, rakennusteknisiä määräyksiä, lainsäädäntöä sekä talopakettimyynnin erityispiirteitä.

Pääkouluttaja Esko Mertaniemi Amiedusta kertoo, että osa koulutuksista on avoimia, osa yhden talotehtaan myyjille suunnattuja. Koulutuksia pidetään Helsinki−Oulu-akselilla.

− Koulutus on käytännönläheistä. Lähipäiviä on koulutuksen aikana 12, loput todelliseen myyntityöhön perustuvaa näyttöä. Vaikka suuri osa opintoihin kuuluvista aiheista olisi tuttuja, esimerkiksi aika ajoin uudistuvat energiamääräykset on syytä käydä läpi kaikkien kanssa.

Lisätietoa:
Esko Mertaniemi
p. 020 746 1421
esko.mertaniemi a amiedu.fiKimmo Rautiainen (kimmo.rautiainen a rakennusteollisuus.fi)


Takaisin

Verkkovaraani 2010