• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • PTT
  • Toiminta
  • Hyötytietoa
  • Tutkittua tietoa
  • Jäsenyritykset
Uutisia pientaloteollisuudesta
5.11.2015

PTT:n koordinoimassa Kaupunkimaisen pientaloasumisen uudet konseptit -projektissa kehitetään uusia kaupunkirakennetta monipuolistavia asumisen konsepteja, joissa yhdistyy kaupungistumisen edellyttämä tehokas maankäyttö ja omakotiasumisen laadulliset ominaisuudet. Tavoitteena on tuoda keskusteluun uusia asumisen konsepteja kerrostalojen ja perinteisten pientalojen välimaastoon.

Tuloksena esitellään uusia, urbaaneihin ympäristöihin soveltuvia pientaloasumisen malleja, joita kunnat voivat hyödyntää uusien asuinalueiden kaavoituksessa. Ratkaisumallit toimivat pohjana myös alan yrityksille uusien kaupunkitalokonseptien suunnitteluissa. Projektissa on muodostettu kuusi konseptitason ratkaisumallia, joista kustakin löytyy useita variaatioita – yhteensä erilaista 22 ratkaisua

Projektin päätoteuttaja on Tampereen teknillisen yliopiston työryhmä professori Markku Hedmanin johdolla. Projektiin kuului myös arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelutyö. Projektin tulokset esitellään seminaarissa 10.12.2015.

Projektiin liittyi Lontooseen suuntautunut ekskursio, jossa tutustuttiin eri aikakauden kaupunkipientaloratkaisuihin, joista monet ovat arkkitehtuuriltaan palkittuja. Ohessa muutamia kuvia vierailukohteista. Kaupunkimaisilla pientaloratkaisuilla on pitkät perinteet mm. Englannissa ja Hollannissa. Maailmalta on hyvä hakea ideoita ja ajatuksia, mutta tarvitaan suomalaiseen ympäristöön soveltuvia ratkaisuja. Projektin tuloksia voidaan hyödyntää uusien alueiden suunnittelun lisäksi myös täydennysrakentamisessa.

Barking Riverside
Barking Riverside, Lontoo

Abode_Cambridge
Abode, Cambridge

Elevation South
Elevation South, Lontoo

Projektin rahoittajina ovat ympäristöministeriö, Suomen Asuntomessut, Rakennustuotteiden Laatu Säätiö sekä Tampereen kaupunki. Projekti herätti laajaa kiinnostusta PTT:n talotehdasjäsenissä ja kumppaniyrityksissä. Talotoimittajista mukana ovat Aeroc Jämerä Oy, Jetta-Talo Oy, Jukkatalo Oy, Lammi-Kivitalot, Kastelli-talot Oy sekä Pohjolan Design-Talo Oy. PTT:n kumppanijäsenistä mukana ovat CGI, DT Finland Oy, Inwido Finland Oy, Mitek Finland Oy, Ormax Monier Oy, Saint Gobain Rakennustuotteet Oy ISOVER, Uponor Suomi Oy, Vertex Systems Oy ja Wienerberger Oy.

Lisätietoja tulosseminaarista:

Kimmo Rautiainen (kimmo.rautiainen a rakennusteollisuus.fi)


Takaisin

Verkkovaraani 2010