• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • PTT
  • Toiminta
  • Hyötytietoa
  • Tutkittua tietoa
  • Jäsenyritykset
Toiminnan esittely
Yhteistyötä Kuluttajaviraston kanssa

Yhteiset pelisäännöt kuluttajan etu

Kuluttajavirasto ja Pientaloteollisuus PTT ry ovat tehneet yhteistyötä markkinoinnin ja sopimusehtojen yhdenmukaistamisesksi.

Yleiset sopimusehdot

Kuluttajan ja talotehtaan välisen kaupan ehdot on kirjattu ensisijaisesti hankintasopimukseen, tilausvahvistukseen tai niiden liitteisiin. Sopimuksessa voidaan viitata kuluttaja-asiamiehen tarkastamiin ja hyväksymiin Talopakettien- ja elementtien kuluttajakauppaa sekä asennusta koskeviin yleisiin sopimusehtoihin:

Yleiset sopimusehdot
Suomeksi
210KB, päivitetty 31.5.2011

Allmänna avtalsvillkor
På svenska
210KB, päivitetty 31.5.2011

Markkinointi

"Hinnan ilmoittaminen talopakettien markkinoinnissa" -ohjeet antavat yrityksille pelisäännöt yksiselitteisen ja ymmärrettävän tiedon välittämiseen markkinoinnissa kuluttajille talopakettien hinnasta ja toimitussisällöstä.

Hinnan ilmoittaminen
Kuluttajavirasto
60KB, päivitetty 29.8.2010

Ohjeeseen liittyy olennaisesti talopakettien mainonnassa yleisesti käytetyt termit eli ns. yläkäsitteet. Mitä tarkoittaa muuttovalmis? Entä vesikattovalmis? On tärkeää, että yritysten markkinoinnissa ja tarjouksissa käyttämä terminologia on yhtenäistä ja että asiakas tietää, mitä tarjous sisältää ja mitä on hankittava talopaketin lisäksi.

Yläkäsitteet taulukkona
26KB, päivitetty 26.9.2010

Ennakkomaksuille vakuus

Ennakkomaksulla tarkoitetaan sitä, että kuluttaja maksaa jotakin, mitä ei ole vielä saanut. Kuluttajansuojalain mukaan osapuolet voivat sopia, että kuluttaja maksaa ennakkomaksun. Esimerkiksi puolen vuoden kuluttua toimitettavasta talopaketista saadaan sopia maksettavaksi kolmasosa heti. Jos näin sovitaan, on myyjän asetettava ostajan hyväksi ennakkomaksun turvaava vakuus, jonka on oltava voimassa vähintään siihen saakka, kun myyjä on toimittanut ja tehnyt vähintään sen, mistä kuluttaja on maksanut.

Kuluttajaviraston ohjeistus
1MB, päivitetty 15.3.2012
Tutustu myös Energiatehokas koti -kampanjaan

Energiatehokas koti (Motiva Oy)

Verkkovaraani 2010