Pientaloteollisuus

Vuoden 2020 asuntomessualue rakentuu Tuusulan Rykmentinpuistoon

Pientaloteollisuus PTT ry (ptt a pientaloteollisuus.fi), 14.4.2020

Tänä vuonna järjestetään asuntomessut 50. kerran Tuusulan Rykmentinpuistossa. Mikä olisikaan parempi paikka juhlistaa tasavuosia kuin Tuusula, sillä kaikkien aikojen ensimmäiset messut järjestettiin Tuusulan Lahelassa vuonna 1970. Vuoden 2020 Asuntomessut esittelevät kaupunkiasumisen parhaita puolia yhdistettynä kylämaiseen yhteisöön, jossa palvelut ja naapurit ovat lähellä ja asuminen on terveellistä ja turvallista. Tuusulan värikäs kulttuurihistoria ja taide näkyy niin asuinympäristössä kuin messukotien sisälläkin.

Jämerä Townhouse 5

Messuilla on esillä myös townhouseja. Kuva: Jämerä Kivitalot Oy

Rykmentinpuiston asuntomessualue esittelee monipuolisesti erilaisia asuntojen typologioita townhouseista pientaloihin. Alueelle valmistuu myöhemmin myös kerrostaloja, joten erilaisten asukkaiden tarpeet huomioidaan jokaisessa elämänvaiheessa.

Asuntomessujen alkuperäinen aikataulu on 10.7.-9.8.2020, mutta lähiviikkoina selviä tuleeko siihen muutoksia.

Jokaiselle messuviikolle on oma teemansa:
1. viikko on asuntomessujen 50-vuotisjuhlaviikko
2. viikon teemana on Sisustamisen ja remontointi
3. viikko on Taiteen ja kulttuurin viikko
4. viikon teemana on Vastuullisuus

Keskiviikkoisin messuilla on pidennetty ilta-aukioloaika, jolloin messualueella esiintyy huippuartisteja.

PTT:n jäsenyritykset hyvin edustettuna

Tuusulan asuntomessuilla on kaiken kaikkiaan 41 kohdetta , joista 14 kohteessa näytteilleasettajana on PTT:n talotoimittajajäsen tai kumppanijäsen. PTT tulee järjestämään myös opastettuja kierroksia sidosryhmien edustajille, joissa tutustutaan kohteisiin, niiden suunnittelijoihin ja asukkaisiin perusteellisemmin.

Kolmannen kerran Tuusulassa

Tämän vuoden messut ovat jo kolmannet Tuusulassa järjestettävät asuntomessut. Ensimmäisten messujen lisäksi Tuusulassa järjestettiin myös yleisömäärällä mitattuna ylivoimaisesti suurimmat asuntomessut vuonna 2000, jolloin messuilla kävi huimat 274 000 kävijää. 

Asuntomessualue sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Helsingistä, aivan Tuusulan keskustan Hyrylän palveluiden tuntumassa, luonnonläheisellä alueella. Rykmentinpuistossa on aiemmin toiminut Helsingin ilmatorjuntarykmentti, ja se on yksi merkittävimmistä Helsingin seudun aluerakentamishankkeista. Alueelle tulee tulevaisuudessa koti 15 000 asukkaalle, joista asuntomessualueelle muuttaa 400 uutta asukasta.

Toivottavasti kaikki koronavirusepidemian vuoksi määrätyt poikkeustilajärjestelyt saadaan normalisoitua ja kaikkien aikojen asuntomessutapahtuma käyntiin ajallaan. Messujen valmistelu ja messukohteiden rakentaminen etenee joka tapauksessa täyttä höyryä eteenpäin.